Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pronađena knjiga stara 270 godina

    Retka knjiga stara oko 270 godina pronađena je u najstarijoj biblioteci na američkom Jugu, ali ta ustanova neće još dugo moći da se hvali svojim otkrićem jer će morati da je vrati koledžu u Čarlstonu.
     
    Knjiga iz 1743. godine „Dissertation Upon Parties“ (Disertacije o strankama) Henrija Sent Džona Lorda Bolingbroka, jedna je od 800 knjiga koje je diplomata Džon Mekenzi poklonio Koledžu Čarlston u 18. veku.

    Njegova biblioteka smeštena u Bibliotečkom društvu Čarlstona, osnovana je 1748. godine i radila je kao biblioteka sve dok odgovarajuća nije izgrađena u obližnjem Koledžu. U požaru koji je pogodio društvo 1778. godine uništen je veći deo Mekenzijeve kolekcije i samo 77 naslova je preživelo.

    Ova, 78. knjiga, pronađena je tokom katalogizacije biblioteke. Knjiga o političkim strankama biće vraćena koledžu na ceremoniji u četvrtak 10. maja.

    Tokom katalogizacije pronađene su i druge zanimljive stvari, uključujući dva pisma Aleksandra Hamiltona i pismo Džona Maršala tadašnjeg vrhovnog sudije koja su poslata Čarlsu Kotisvortu Pinkniju u vezi sa nacrtom Ustava SAD.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE