Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na koga ste najviše ljubomorni na poslu?

    Nekoliko studija je pokazalo da su žene jako ljubomorne na koleginice sa posla koje su atraktivne, dok muškarcima njihove zgodne muške kolege nimalo ne smetaju. Ipak, oba pola podjednako muči ljubomora ako su njihove kolege omiljeni u poslovnom okruženju.
     
    Rosario Zuriaga, profesorka sa univerziteta Valensija, rekla je da ovi rezultati jasno pokazuju koliko su ljudima bitne socijalne veštine na radnom mestu.
     
    ‘Žene su posebno ljubomorne na koleginice koje su atraktivne i omiljene na poslu. Nismo detaljno proučili sve aspekte odnosa na poslu, ali sasvim je jasno da nepovoljno radno okruženje može da utiče na osjećaj nezadovoljstva i da demotiviše zaposlene’, kaže Zuriaga.
     
    Zanimljivo je da su neka prethodna istraživanja pokazala da su atraktivne žene koje su slale svoju sliku uz biografiju mnogo ređe bile pozivane na intervjue za posao od kandidatkinja prosečnog izgleda. Pokazalo se da su, budući da u sektorima za ljudske resurse rade žene, one u najvećem broju slučajeva odlučivale ko će biti pozvan, pa su istraživači zaključili da je u pitanju bila ljubomora, prenose agencije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE