Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potpisivanje memoranduma o izgradnji solarnog parka u Srbiji

    Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić i rukovodstvo kompanije „Securum Equity Partners Europe“ potpisaće danas Memorandum o izgradnji solarnog parka u Srbiji, u prisustvu premijera Srbije Mirka Cvetkovića.

    Memorandum o najvećem solarnom parku snage 1.000 megavata u Vladi Srbije će potpisati ministar Dulić i članovi Upravnog Odbora Alesio Kolusi i Ivan Matejak. Investicija u taj solarni park vredna je 1,7 milijardi evra.
    MX grupa, treći najveći proizvođač solarne opreme u Evropi, brzo će početi da gradi fabriku u Srbiji, a o tačnom mestu fabrike koja će proizvoditi opremu za solarni park koji će se prostirati na 3.000 hektara još se razmišlja.
    Sva energija koja se proizvede u ovom parku biće namenjena izvozu, mahom u zemlje Evropske unije. 
    Potencijal sunčevog zračenja koji je u Srbiji za trećinu veći nego u srednjoj Evropi bio je jedan od ključnih razloga da se luksemburška firma odluči da baš ovde gradi solarnu elektranu, dvostruko veću od sadašnje svetskog lidera, kalifornijskog solarnog parka snage 500 megavata (MW).

    Očekuje se da bi izgradnja parka trebalo da počne 2013. i da se po fazama odvija do kraja 2015. godine, a prvi zeleni kilovati trebalo bi da budu proizvedeni u drugom tromesečju 2016.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE