Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BG filharmonija slavi 90. rođendan

    Beogradska filharmonija predstavila je program za novu koncertnu sezonu 2012/2013. godine u znaku jubileja devedeset godina od osnivanja tog orkestra.
     
    Urednica programa Danica Maksimović rekla je da će u novoj orkestarskoj sezoni Beogradska filharmonija imati trideset koncerata raspoređenih u šest ciklusa. 

    U program za narednu sezonu uvedena su tri nova ciklusa „Bizart“, „Vremeplov“ i „U susret jubileju“, a zadržani su popularni ciklusi „Nove godine“, „Pika-točka-tačka“ i „Klasični ciklus“, rekla je Maksimović. 

    „U ciklusu ‘Bizart’ biće predstavljeni neverovatni instrumenti i neuobičajeni umetnici fantastičnih mogućnosti. Predstavićemo džinovske i minijaturne flaute, doboš, vodenu avanturu i zov ogromnog alpskog roga“, rekla je Maksimović. 

    Prema njenim rečima, novi ciklus „Vremeplov“ u duhu jubileja filharmonije vodi publiku kroz vreme, repertoarom na koji su uvrštena dela baroka, klasicizma, romantizma i pravaca XX veka. Ona je dodala da će ciklus posvećen proslavi 90. godišnjice osnivanja filharmonije podsetiti na dirigente, umetnike ili programe koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji tog orkestra. 

    „Koncertima u susret centralnoj proslavi jubileja dirigovaće šef dirigent Muhaj Tang, ali i bivši šefovi dirigenti Uroš Lajovic i Emil Tabakov“, kazala je Maksimović. 

    Od nove sezone, koncerti u ciklusu „Nove godine“ biće organizovani četvrtkom, u skladu sa običajima i učenjem verskih zajednica kojima su ti nastupi posvećeni. 

    Program predstojeće sezone Beogradske filharmonije možete preuzeti OVDE.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE