Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koncert ansambla Taurunum u Gvarneriusu

    Ansambl učenika gudačkog odseka Muzičke škole Kosta Manojlović iz Zemuna „Taurunum“ održaće u nedelju, 6. maja uveče koncert u Centru lepih umetnosti Gvarnerius.

    Ansambl od 12 gudača pobednik je takmičenja koje je Gvarnerius pokrenuo krajem prošle godine sa željom da promoviše mlade talentovane muzičare i da populariše klasičnu muziku kroz moderan koncept takmičenja. Pobednik prvog takmičenja mladih talenata klasične muzike iz Srbije „Nagrada Gvarneriusa“, osmišljenog kao talent šou za mlade muzičare do 25 godina, na različitim instrumentima i različitim sastavima: klaviru, violini, harfi, violončelu, fagotu i harmonici, u solo pevanju kao i takmičenje kamernih ansambala, kao nagradu dobio je organizovanje turneje i promocije u ovoj godini.

    Pored koncerta u Gvarneriusu, ansambl „Taurunum“ predstaviće se publici u još četiri grada u Srbiji u okviru turneje koju organizuje centar Jovana Kolundžije a koju dobijaju kao pobednici takmičenja „Nagrada Gvarneriusa“. Ansambl „Taurunum“ osnovan je pre pet godina, do sada je osvojio i dve prve nagrade na republičkim takmičenjima, sa velikim uspehom sarađuje i nastupa sa kompozitorima i umetnicima u salama u Srbiji i inostranstvu.

    Umetnički rukovodioci ansmbla u kome zajedno sviraju profesori i učenici zemunske škole „Kosta Manojlović“ su pedagozi Sanda Dramičanin, Ana Vujadinovioć i Biserka Marović. Od prvog dana „Taurunum“ neguje repertoar prilagođen različitim muzičkim ukusima a njihove nastupe karakteriše originalnost u koncepciji nastupa i eksperimentisanju sa zvukom. Od 2009. godine ansambl na koncertima i gostovanjima često učestvuje uz kamerni orkestar škole pod dirigentskom palicom pedagoga Nebojše Cvijanovića.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE