Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fatulajevu Svetska nagrada za slobodu medija

    Na Svetski dan slobode medija, Organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu Ujedinjenih nacija (Unesko) dodelila je danas u Tunisu novinaru iz Azerbejdžana Ejnuli Fatulajevu Svetsku nagradu za slobodu medija.
     
    Fatulajev je poznati borac za ljudska prava koji je proveo četiri godine u zatvoru, a pomilovao ga je 2011. godine predsednik Azerbejdžana, podsetio je Radio Slobodna Evropa. Unesko je povodom Svetskog dana slobode medija održao trodnevnu konferenciju u Tunisu, zemlji iz koje su 2011. krenuli protesti nazvani „arapsko proleće“. Skup se usredsredio na ulogu medija kao katalizatora promena.
     
    Ovogodišnje obeležavanje Svetskog dana slobode medija dolazi u vreme kada organizacije za zaštitu novinara navode da se nezavisno novinarstvo našlo pod povećanim udarom širom sveta, navodi RSE.
     
    Organizacije Fridom haus i Komitet za zaštitu novinara izdali su uoči konferencije u Tunisu saopštenje, gde su upozorili na napade na slobodu medija i rast napada na privatne medije, kao i na cenzuru Interneta, podseća RSE.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE