Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Samsung Galaxy S III – otpakovan!

    Samsung je večeras (3. 5) u Londonu konačno predstavio najiščekivaniji Android smartfon godine.




    Reč je o trećoj generaciji Samsungovih pametnih telefona, „humanom telefonu koji vas razume”, kako je rekao JK Šin, predsednik IT & Mobile Communication Division.

    „Dizajniran da bude neusiljeno pametan i intuitivno jednostavan, Galaxy S III je kreiran sa ljudskim potrebama na umu”.
     


    Telefon ima 4,8-inčni ekran osetljiv na dodir, zadnju (od 8 megapiksela) i prednju (1,3-inčnu) kameru i radi na najnovijoj verziji Androida – Ice Cream Sandwichu.

    Baš kao i HTC One X, kamera nema odloženo vreme otvaranja blende pa fotografije snimate istog momenta. Odjednom „hvata” 20 fotki, a opcija Best Photo vam omogućava da odaberete najbolji snimak u grupi od 8.

    Super AMOLED Plus (1280×720) ekran nudi više subpiksela od Super AMOLEDa, što daje bolji kolorit i vidljivost u situacijama sa dosta svetlosti.


     
    „Žila kucavica“ novog telefona je četvorojezgarni Exynos procesor od 1,4 GHz, „pripomognut“ svežim GPU-jem koji je navodno 65% brži od grafičkog čipa Mali 400 koji ima Galaxy S II.

    Baterija je prenosiva sa 2,100mAh, uz opciju bežičnog punjenja. Uz bateriju ima mesta za mikro SIM karticu i mikroSD od 16GB, 32GB ili 64GB u zavisnosti koju verziju telefona kupite.

    Druge opcije za konekcije su Bluetooth 4.0, WiFi Direct, DLNA, MHL-kompatibilni mikro-USB port i priključak za slušalice sa NFC-om povezanim sa baterijom.

    Opcija Smart Stay detektuje vaš glas i pokrete i prepoznaje na koji način koristite telefon – da li, recimo, čitate e-knjigu ili surfujete netom – i drži telefon uključen dokle god vam je u rukama. Dakle, ako čitate knjigu ne morate da brinete da ćete svaki čas morati da radite „wake up” ekrana.

    Ako nekome kucate SMS a onda ipak odlučite da ga pozovete, Direct Call će pozvati tu osobu čim prislonite telefon na uho.

    S Voice omogućava telefonu da sluša i odgovara na vaše reči poput Siri. Možete reći telefonu da „snooze” kad vam se uključi alarm, da pusti vaše omiljene pesme, šalje SMS-ove i emailove, organizuje vam raspored i automatski uključi kameru i fotografiše.

    Buddy Share Photo će prepoznati lica vaših prijatelja na fotografiji i ponuditi da im automatski pošalje sliku.

    S Beam vam omogućuje da sa prijateljima razmenite fajl do 1 GB težine za 3 minuta ili da pošaljete muzički fajl od 10 MB za 2 sekunde – bez korišćenja WiFija ili signala za mobilni – samo prislanjanjem svog telefona na drugi Galaxy S III.

    Opcijom AllShare Cast možete da konektujete telefon bežičnim putem sa TV-om i gledate program, a ista usluga može da se koristi za razmenu fajlova između telefona i tableta, PC-ja ili TV-a bez obzira na udaljenost uređaja.

    Debeo 8,6 mm i težak 133 grama, Galaxy S III je po izgledu sličniji Galaxy Nexusu nego Galaxy S II, piše Endgadget u svojoj recenziji. Dostupan je u „oblutak plavoj” i „mermerno beloj” boji.

    Galaxy S III biće plasiran u 145 zemalja, preko 296 mobilnih operatera širom sveta, što je najveće lansiranje nekog uređaja u istoriji Samsunga.

    U Evropu stiže 29. maja, u ostale delove sveta od juna.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE