Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Niš dobija kulu od 20 spratova

    Stambeno poslovna kula sa 20 spratova, savremeni biznis centar, hotel, stambeni kompleks, šoping centar, vodeni park, teniski tereni, olimpijski bazen na otvorenom, zgrada Univerziteta, studentski dom, luksuzni apartmani i bolnica – ovako će izgledati prostor nekadašnje kasarne „Bubanjski heroji“ u Nišu koju je na licitaciji kupila američka kompanija „Clean Earth Capital“ (CEC).
     
    Završen je master plan budućeg stambeno-poslovnog kompleksa od oko 300.000 kvadrata koji se prostire na 15 hektara i koji će biti centar gradske opštine Palilula. Američki investitor položio je depozit od 10 mil EUR kao garanciju da će projekat biti završen za pet godina.
     
    – U roku od 30 dana biće završeno raščišćavanje lokacije, a onda će nam biti potrebno još oko šest meseci za pribavljanje dozvola za izgradnju. Prvo će biti izgrađen sportski centar, a sledi izgradnja stambenog naselja i šoping centra – rekao je Filip Bej, vlasnik CEC-a.
     
    – Bej je insistirao da se zadrži postojeće drveće kako se ne bi čekalo 30 godina da novo poraste – dodao je vlasnik projektantskog biroa „Forma antika“ Sima Gušić.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE