Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stolovi: Nova destinacija na turističkoj mapi Srbije

    Osim već pomalo „potrošenog“ planinskog, banjskog ili seoskog turizma, ovdašnji turistički poslenici osmislili su i na mapu Srbije ucrtali novu, jedinstvenu i izuzetno atraktivnu destinaciju, „ekstremno selo“. Svima koji to žele, u netaknutoj prirodi nude se zdrav boravak i odmor – pun avantura i adrenalina koje može da priredi samo priroda, sportski duh i znatiželja svakog posetioca ponaosob.
     
    Na padinama planine Stolovi, u ataru sela Meljanice – pokraj istoimene planinske rečice i na samo 14 kilometara od centra grada – ovdašnji zaljubljenici u prirodu i adrenalinske sportove, okupljeni oko kluba „Feit“, podigli su čitavo jedno „ekstremno selo“. Na površini od oko tri hektara podignut je kompletan avanturistički kamp, kakvog nema u Srbiji, niti u bilo kojoj od bivših jugoslovenskih republika, a retkost je i u Evropi. Zainteresovanima su na raspolaganju alpinizam, planinarenje, letenje paraglajdingom, planinski biciklizam, streličarstvo, orijentiring, čak i rafting Ibrom, te planinske džip-ture, uz posete brojnim srednjovekovnim zdanjima i manastirima u ovom kraju. Najzad, sve se to „začinjava“ i domaćim ručkom u prirodi.
     
    – Nešto slično postoji još samo u Francuskoj, dok su ostali evropski kampovi orijentisani na najviše dve-tri ponude. Ako ima paraglajdinga, nema raftinga ili streličarstva. Mi smo se, međutim, potrudili da iskoristimo sve ono što nam je priroda podarila, kako bismo gostima pružili kompletnu uslugu, a obzbedili smo ne samo najbolju opremu, već i kratke kurseve – objašnjava Predrag Rašković, jedan od osnivača kluba „Feit“ i suvlasnik istoimene firme koja brine o kampu, ali i menadžer prodaje u kraljevačkom hotelu „Turist“ koji „ekstremistima“ pruža kompletnu hotelijersko-ugostiteljsku logistiku.
     
    Po rečima Miloša Radevića, poznatog kraljevačkog alpiniste i jednog od instruktora, ako neki od hotelskih gostiju, „nevični“ ekstremnim sportovima, ipak odluče da odu u „ekstremno selo“, o njihovoj, ali i bezbednosti svih ostalih posetilaca staraju se iskusni instruktori-paraglajdisti, predvođeni Zoranom Petrovićem Gugijem, doajenom ovog sporta u Srbiji, te alpinisti, planinari ili bicklisti, listom iskusni zaljubljenici u sport i prirodu.
     
    Posle jedne neuspele privatizacije i višedecenijskog tavorenja, hotel „Turist“, kao nekadašnji ugostiteljski ponos Kraljeva, pre tri godine potpuno je preuređen u objekat visokog evropskog nivoa, sa svim savremenim sadržajima. Ovde četiri „zvezdice“ sadrže sve od rezidencijalnih apartmana, u kojima se kraljevski spava, do velike kongresne dvorane, kafe-barova, restorana, picerija, sauna i fitnes-sala za rekreaciju onih gostiju koji ne žele nikakav, pa ni sportsko-rekreativni ekstremizam – naglašava mr Tanja Sočanac, direktor prodaje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE