Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bolnica u Subotici dobila magnetnu rezonancu

    U Opštoj bolnici Subotica u toku je montaža uređaja za magnetnu rezonancu, zahvaljujući kome pacijenti sa severa Vojvodine više neće morati da idu na preglede u Institut u Sremsku Kamenicu.

    Magnetna rezonanca je u Suboticu stigla upravo sa Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici, u kojem će biti instaliran novi uređaj.

    Za potrebe demontaže, transporta, opremanja prostorija i montaže magnetne rezonance u Subotici, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju obezbedio je 20 miliona dinara.

    Pokrajinski sekretar dr Atila Čengeri prisustvovao je početku montaže ovog uređaja, a današnji dan je ocenio kao istorijskim.

    „Ovim će pacijenti iz Subotice i okoline imati mogućnost da u subotičkoj bolnici obave preglede za koje su do sada morali da idu u Sremsku Kamenicu. Istovremeno, Institut u Kamenici u junu dobija novi aparat, čime će u Vojvodini u funkciji biti četiri magnetne rezonance“, rekao je Čengeri.

    On je dodao da je u toku i obuka lekara i tehničara koji će rukovati ovim uređajem, naglašacajući složenost tog procesa činjenicom da je lekarima potrebno dve godine da dobiju sertifikat koji garantuje njihovu sposobnost da očitavaju rezultate sa uređaja.

    Ceo postupak preseljenja magnetne rezonance iz Sremske Kamenice u Suboticu prati i izvodi tim nemačkih stručnjaka iz „Simensa“, proizvođača ovog uređaja teškog pet tona.

    U bolnici očekuju da će uređaj biti u punoj funkciji do kraja godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE