Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Partizan i Zvezda se „izvukli“ u Nionu

    U Nionu je održan sastanak Kontrolne i disciplinske komisije UEFA na kojem su prisustvovali predstavnici Partizana, Crvene zvezde i FSS.
     
    Tema sastanka u seduštu UEFA bila su dugovanja dva najveća srpska kluba, dok je FSS bio na „tapetu“ zbog izdavanja takmičarskih licenci.
     
    Kao epilog sastanka Partizanu je odobrena licenca za takmičenje u Evropi, Zvezda je dobila još mesec dana roka da izmiri dugovanja, dok je FSS kažnjen novčano.
     
    Partizan je kažnjen uslovno uz 30.000 evra zbog kašnjenja sa isplatom duga Koblencu za Marka Lomića, ali je dobio licencu. U slučaju da isti prekršaj ponovi u naredne tri sezone.
     
    Crvenoj zvezdi je produžen rok za ispunjenje finansijskih obaveza uz 50.000 evra kazne. Generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović uveren je da će njegov klub isplatiti sva dugovanja i naredne sezone igrati u Ligi Evrope.
     
    Fudbalski savez Srbije saopštio je da su kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) dobra pouka i znak klubovima da ubuduće dugovanja neće biti tolerisana.
     
    Veliku pomoć „večiti“ rivali dobili su od države, tačnije od predsedničkog kandidata Borisa Tadića koji je pisao predsedniku UEFA Mišelu Platiniju da pruži šansu beogradskim velikanima da izmire svoja dugovanja bez oštrih sankcija.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE