Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Austrijanci i Nemci zainteresovani za ulje iz Kruševca

    Fabrika ulja u Kruševcu, koja je u procesu restrukturiranja, proizvodi ulje po specifičnoj tehnologiji koja odgovara inostranim partnerima što otvara mogućnost plasmana ovog proizvoda na inostrano tržište – rekao je u petak (27. aprila 2012. godine) direktor ove fabrike Milutin Milosavljević.


    – Rukovodstvo fabrike je već obavilo razgovore sa partnerima iz Austrije i Nemačke koji su zainteresovani za ulje iz Kruševca – kaže Milosavljević i dodaje da taj proizvod po kvalitetu može biti konkurentan na evropskom tržištu.

    – Osim toga, u procesu restrukturiranja podići će se poslovne performance preduzeća kako bi se stvorili uslovi za priliv inostranog kapitala, a to znači da očekujemo da dođe i do eventualne privatizacije ili dokapitalizacije preduzeća – rekao je Milosavljević.

    Prema njegovim rečima, u petak je počela i proizvodnja odnosno prerada i pakovanje jestivog ulja iz rafinisanog, za koju je angažovano oko 80 radnika. Za tu namenu dopremljeno je rafinisano ulje u vrednosti od 500.000 EUR.

    – Namera nam je da krenemo i sa preradom žitarica kada za to bude vreme i do sada smo obavili razgovore sa velikim dobavljačima koji imaju više od 300 hektara zasađenih površina uljarica – pojasnio je Milosavljević.

    Govoreći o proizvodnim kapacitetima, Milosavljević je kazao da se u kruševačkoj Fabrici ulja za jedan sat upakuje 5.000 flaša, odnosno preradi se mesečno oko 3.000 tona ulja u primarnoj proizvodnji.

    Obaveze prema proizvođačima suncokretovog semena, semena soje i ulja repice iznose oko 300.000 EUR, dok su ukupne obaveze kruševačke fabrike ulja oko 10 mil EUR, koje su sada, zbog procesa restrukturiranja, privremeno zaustavljene.

    Fabrika ulja nalazi se u procesu restrukturiranja od 20. marta 2012. godine, nakon što je raskinut ugovor sa Božinom Milićevićem koji je uhapšen zbog osnova sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE