Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kameron: Nisam imao „dil“ sa Mardokom

    Britanski premijer Dejvid Kameron negirao je da je pogodovao poslovnim interesima Ruperta Mardoka u zamenu za političku podršku njegove medijske imperije.
     


     
    Kameron uoči lokalnih izbora, koji će se u velikom delu Britanije održati u četvrtak zaostaje za svojim političkim konkurentima. Nakon mesec dana loših naslova u vezi s Mardokom, proračunom i povratkom ekonomije u recesiju, potpora njegovoj konzervativnoj stranci, je, po ispitivanjima javnih mišljenja, najniža od 2004. godine.
     
    U razgovoru za televiziju u nedelju Kameron je rekao da nije bilo dogovora s Mardokom da se prihvati pokušaj Mardokovog NewsCorpa da preuzme najveću britansku satelitsku televizijsku kompaniju BSkyB u zamenu za podršku na izborima 2010. koji su Kamerona doveli na vlast.
     
    „Zamisao nekakve velike pogodbe između mene i Ruperta Mardoka nije istinita“, rekao je Kameron BBC-u. „Ne činim stvari ili menjam svoje politike kako bi odgovarale ovom ili onom preduzetniku. To nije način na koji radim i reći ću to i pod zakletvom“.
     
    Nekada bliske veze između Mardoka i britanske vlade otkrila je istraga o prisluškivanjima telefona koja su počinili zaposleni u Mardokovim novinama. Savetnik Džeremi Hanta, ministra kultura i medija, koji je nadgledao posao oko BSkyB-a dok se Mardok nije u julu iz njega povukao, u sredu je dao ostavku nakon što su se pojavili poruke elektronske pošte koje pokazuju da je u vezi s tim poslom bio u bliskom kontaktu s NewsCorpom.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE