Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odložena izgradnja Muzičke škole u Novom Sadu

    Izgradnja nove muzičke i baletske škole moraće da sačeka, jer Grad, uprkos najavama, nije uspeo da ove godine konkuriše za novac iz projekta Evropske škole.
     
    Dokumentacija još nije pripremljena, iako je ranije rečeno da se „užurbano radi“ kako bi se obezbedila sredstva. Kako kaže član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Nemanja Starović, za ovu školu se neće konkurisati ove godine jer je rok skraćen.
     
    „Očekivanje je bilo da će konkurs trajati do juna, kako bismo verovatno i stigli da konkurišemo, međutim, skraćen je za april, ali mi intenzivno radimo na pripremi dokumentacije kako bismo od naredne godine to po redosledu prioriteta stavili na prvo mesto“, rekao je Starović.
     
    Direktorka Muzičke škole „Isidor Bajić“, Radmila Rakin Martinović, kaže za Radio 021 da su se, s obzirom da je Grad još u septembru 2010. opredelio plac za novu školu, nadali da će godinu i po dana biti dovoljno vremena da se obezbedi potrebna dokumentacija za konkurs. „Nažalost ova prilika je propuštena i veoma smo razočarani, ali nadamo se da će biti još sredstava. Ja nemam odgovor na pitanje zašto dokumentacija nije spremna“, kaže Radmila Rakin Martinović.
     
    Muzička škola „Isidor Bajić“ je godinama podstanar u neuslovnoj zgradi u Njegoševoj, za koju kiriju plaća Katoličkoj crkvi. Direktorka škole navodi da je manjak prostora veliki problem: „Ono što mene veoma uznemirava je činjenica da opet jedan veliki broj malih Novosađana koji žele da pohađaju našu školu, ne smem ni da kažem koliko da ih ne bi uplašila, na veliku žalost neće moći da budu primljeni upravo zbog nedostatka prostora.“
     
    U zgradi koja bi bila izgrađena na Bulevaru cara Lazara planirano je da, pored Muzičke, bude i Baletska škola, koja bi, prema rečima Nemanje Starovića, trebalo da nastavi da koristi i prostor u Jevrejskoj ulici. Nova zgrada, na Limanu 3, imaće oko 8.000 kvadratnih metara, sa salom za koncerte, baletske i pozorišne predstave sa 350 sedišta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE