Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    TENT u ovoj godini proizveo 6,3 milijarde kWh

    Termoelektrana „Nikola Tesla“ (TENT) u Obrenovcu proizvela je od početka godine 6,3 milijarde kilovat-sati (kWh) električne energije, izjavio je zamenik direktora TENT Ðorđi Biljanovski.

    Biljanovski je, međutim, primetio kako proizvodni plan u TENT nije do kraja ispunjen jer je proizvodnja struje smanjena zbog remonata, a i noću se potiskuje rad termoblokova zbog povećanja proizvodnje struje u hidroelektranama (HE).

    Prema njegovim rečima, proizvodni rezultat za ovaj period godine je dobar ukoliko se uzme u obzir da su u TENT deponije bile prilični iscrpljene tokom februara za vreme ledenog talasa, uz napomenu da će za remont obrenovačke termoelektrane u 2012. biti uloženo 22 milijarde dinara.

    „Tako bi TENT kao i uvek bio spreman za zimu jer ta elektrana kada je najteže uvek daje najbolje rezultate i prebacuje planove proizvodnje,“ poručio je Biljanovski.

    Pouzdanost termoblokova u TENT je u 2011. bila oko 97 odsto, što je postignuto zahvaljujući investicionim zahvatima tokom proteklih nekoliko godina, objasnio je on i dodao da je počeo šestomesečni remont bloka B1 od 600 megavata, a treba da usledi i veoma složeni remont bloka A5.

    Po završetku revitalizacija blokova B1 i B2, ta TE će dobiti novih 120 MW snage i poboljšati energetsku efikasnost postrojenja, zaključio je Biljanovski.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE