Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počelo snimanje prvog srpskog filma na KiM

    U Kosovskoj Mitrovici je počelo snimanje filma o događajima na Kosovu i Metohiji pod naslovom „Nesporazum“, koji prvi put u potpunosti realizuju kosovski srpski stvaraoci, u režiji Nenada Todorovića.

    Podeljenost, ratni sukob i životni apsurd prelamaju se u ljubavnom trouglu Srbina, Albanke i Francuskinje – portparola Kfora u ovom filmu, a radnja je smeštena u Kosovskoj Mitrovici, gde će, na autentičnim lokacijama, biti sniman ceo projekat. „Mnogi me pitaju zašto bas sada, zar to nije za neka bolja vremena. Ja im odogovaram za film o nama, za dramu o ludilu, mentalitetima, uticaju stranaca i tome kako glupost, jednako kao i ljubav mogu izazvati sukob sad je pravo vreme“, rekao je Todorović Tanjugu.

    Režiser filma, koji je direktor Srpske drame Narodnog pozoršta iz Prištine u Kosovskoj Mitrovici, kazao je da će ovim projektom podeljeni grad prvi put videti „slike jednog lažnog filmskog rata i lažnih smrti i sukoba“. „Očekujem da i oni koji režiraju ovaj stvarni sukob, ako nekad vide ovo što radimo, shvate ako ne poetiku i estetiku, ono bar činjenicu da nismo stado i da shvatamo šta nam rade“, rekao je Todorović.

    U „Nesporazumu“ igraju Milan Vasić, Igor Damnjanović, Anika Grujić, Nemanja Janičić, Milena Jakšić, Bojan Stojčetvić, Miodrag Krčmarik, uz glumačku podršku Milana Gutovića i Božidara Đurovića upravnika Narodnog pozorišta iz Beograda. Direktor fotografije je Anastasos Vamvakas. Film „Nesporazum“ realizuje se u produkciji nevladine organizacije „Srpsko slovo“ – „Glas juga“, uz logističku i autorsku pomoć Narodnog pozorišta u Prištini.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE