Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Završena prva faza gasifikacije Pančeva

    U Pančevu je juče zvanično pušten u rad čelični gasovod za naselja Vojlovica, Strelište i Topola, čime je okončana prva faza gasifikacije tog grada, vredna 1,25 miliona evra, saopštio je „Srbijagas“.

    Prva faza gasifikacije Pančeva završena je u planiranim rokovima, iako su vremenski uslovi ove zime bili zaista otežavajući, rekao je prilikom otvaranja radova izvršni direktor „Srbijagasa“ Jovica Budimir.

    To će omogućiti građanima ovih delova Pančeva da od danas koriste gas, kao ekološki najbolji i još uvek ekonomski najisplativiji energent, s obzirom na to da je jedino grejanje na termoakumulacione peći jeftinije od prirodnog gasa, istakao je Budimir, koji je pozvao sve zainteresovane građane, koji svoja domaćinstva žele da priključe na gasovodnu mrežu, da se za sva pitanja i stručnu pomoć jave stručnjacima „Srbijagasa“.

    U okviru prve faze izgrađena je distributivna mreža duga 31 kilometar, kao i dve reonske merno-regulacione stanice „Vojlovica“ i „Strelište“.

    Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji na završetku gasifikacije Pančeva pre četiri meseca potpisali su gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović, generalni direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović, direktorica Direkcije za izgradnju grada Gordana Denčić-Kušljić i direktor preduzeća „Promont group“ Milinko Cicmil.

    Denčić-Kušljić, koja je prisustvovala svečanosti povodom završetka radova, izrazila je zadovoljstvo što je završena prva faza radova, jer je, kako je istakla, izuzetno važno da gasifikacijom bude obuhvaćena cela teritorija grada Pančeva.

    „Odmah nastavljamo i drugu fazu radova, koja obuhvata izgradnju distributivne gasne mreže unutar i van železničkog prstena, naselja „Skrobara“ i „Bavaništanski put“. Srbijagas nastavlja da prati sve naše radove na rekonstrukciji ulica, tako da će svaki deo grada biti pokriven gasnom instalacijom „, kazala je direktorka gradske Direkcije za izgradnju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE