Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na festivalu u Londonu oko 12.000 kulturnih događaja

    Konačna lista učesnika Festivala „London 2012“ saopštena je juče i očekuje se da će tokom trajanja Olimpijskih igara biti održano i 12.000 kulturnih događaja. Muzika, ples, pozorište, film, umetnost i arhitektura biće predstavljeni na londonskom festivalu koji će se održati od 21. juna do 9. septembra.
     
    Umetnički festival koji traje 12 nedelja vrhunac je četvorogodišnje Kulturne olimpijade osmišljene sa ciljem da ukaže na istaknuto mesto Britanije u oblasti umetnosti uoči održavanja Olimpijskih igara.
     
    Na festivalu će učestvovati britanski muzičar Dejmon Olbarn, australijska glumica Kejt Blanšet, kineski disident Aj Vejvej i američki hip-hoper Džej Zi kao i oko 25.000 umetnika iz 204 zemlje koje učestvuju na Olimpijadi.
     
    „Festival ‘London 2012.’ biće najveći kulturni događaj našeg života“, rekla je direktorka Kulturne olimpijade i Festivala „London 2012.“ Rut Mekenzi. „Sa novim delima najboljih muzičara, komičara, glumaca, filmadžija i drugih, umetnički događaji dešavaće se na neobičnim mestima širom Britanije i ovog leta pokazaće najbolje od međunarodne kulture“, rekla je ona a prenosi Reuters.
     
    Organizatori su saopštili da će biti podeljeno 10 miliona besplatnih ulaznica i da je pripremljena detaljna brošura sa objašnjenjima, satnicama i programima koja se može videti na sajtu www.london2012.com/festival

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE