Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Svetski dan opere i ove godine u Madlenianumu

    Zemunska Opera i teatar Madlenianum povodom Evropskih operskih dana, 13. maja, kao i operske kuće širom Evrope, otvoriće svoja vrata posetiocima koji žele bliže da upoznaju i istraže operu, da proniknu u njene male tajne.

    Prva privatna srpska opera Madlenianum priključila se ostalim evropskim operskim kućama u svečanom obeležavanju Evropskih operskih dana koji se državaju šestu godinu zaredom. Madlenianum je jedini član evropskog operskog udruženja „Opera Evropa“ sa ovih prostora, koga čini 108 operskih kuća iz 25 država Evrope.

    Svake godine Evropski dani opere imaju zajedničku temu, ove godine tema je strast. Kako je najavio Madlenianum, stoga su odlučili da na ovaj dan zbog velikog interesovanja publike, u okviru obeležavanja Evropskih operskih dana izvedu operu „Pajaci“ na Velikoj sceni. Modernu, erotizovanu, dramatičnu, uzbudljivu i likovno raskošnu inscenaciju potpisuje čuveni reditelj iz Sankt Peterburga, Jurij Aleksandrov, koji je u Madlenianumu prethodno postavio modernizovanu verziju Verdijeve „Travijate“. Scenografiju i kostime kreirao je Vjačeslav Okunjev, stalni saradnik Aleksandrova.

    Orkestrom Madlenianuma dirigovaće Stanko Jovanović a glavne uloge tumačiće: Hon Li (Kanio), Olga Malević Đorđević (Neda), Aleksa Vasić (Tonio), Nenad Nenić (Silvio) i Tibor Heveši (Bepo).

    Premijera opere „Pajaci“ u Madlenianumu bila je 28. oktobra prošle godine. Madlenianum ovaj program posebno posvećuje tinejdžerima koje poziva na operu „Pajaci“.

    Program Madlenianuma povodom Evropskog dana opere 16. maja, na koji je ulaz slobodan, počinje u 16 sati u prostoru Bel Etage program pod nazivom „Strast prema muzici“. Kamerni orkestar muzičke škole „Mokranjac“ pod dirigentskom upravom Vladimira Milića održaće jednosatni koncert nakon koga će uslediti radionica pod nazivom „Ljubav prema instrumentu“ na temu: Ko svira u gudačkom orkestru.

    U istom prostoru od 17 i 30 do 18 sati održaće se javno čitanje na teme opera „Čarobna frula“ i „Pajaci“. U Foajeu Madlenianuma od 16 do 18 sati održaće se program „Strast uranjanja u prošlost“, umetnička radionica starih rukotvorina škole „Tehnoart“ iz Beograda i izložba posvećena predstavi „Pajaci“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE