Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Novostima „stanje redovno“

    Izvršni bord Kompanije Novosti odbacio je danas stavove Nadzornog odbora kompanije da su Novosti prezadužene i nesolventne, tvrdeći da su „sasvim dobro“. Navodi se da je u skompaniji „stanje redovno“.
     
    „Novosti vode tešku, vrlo tešku bitku, kao i mnogi u Srbiji, kao i mnoge medijske kuće, da prebrode svedruštvenu krizu, duboku i bolnu. Potpuno je izvesno: Novosti to uspešno prevazilaze“, navodi se u saopštenju Izvršnog borda Novosti objavljenom u današnjem izdanju tog lista.
     
    U saopštenju se navodi da su gubici Kompanije za 2011. godinu 80 miliona dinara i konstatuje da su Novosti poslovale „sa gubitkom, ali je sve finansijski čisto i rađeno po zakonu“.
     
    Izvršni bord navodi i da Novosti uzimaju kredite da prebrode probleme i redovno ih otplaćuju, a da kredit danas iznosi „manje od milion evra“.
     
    U izveštaju Nadzornog odbora, objavljenom na sajtu Novosti pre dva dana, navodi se između ostalog i da je Kompanija „prezadužena“, kao i da su ukupne obaveze Kompanije prevazišle vrednost ukupne poslovne imovine.
     
    U današnjem reagovanju, Izvršni bord navodi da Novostima ne preti nikakav krah i kao potvrdu navodi to da Kompanija Borba, u državnom vlasništvu, duguje Novostima više od milijardu dinara, da u Republici Srpskoj, po sudskim odlukama, Novosti potražuju od bivših distributera oko milion i po evra.
     
    „I iz ovoga je vidljivo da bi Novosti, kada naplate sva svoja potraživanja bile više nego pozitivne i veoma zdrave“, navodi se u saopštenju.
     
    Zaključuje se i da Novosti imaju dugove, ali da je više od polovine dug Štampariji Borba, koja više od 70 odsto svojih kapaciteta angažuje za izdanja Novosti.
     
    „Sve je to znatno manje nego što potražujemo. Rukovodstvo Kompanije već godinama traži da se ove i mnoge druge stvari, nasleđene iz prošlosti, raščiste, izbrišu, poravnaju, naplate, isplate, ali mnogo toga ide traljavo i nefunkcionalno“, navodi se u saopštenju Izvršnog borda Novosti.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE