Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stanković: „Manje plate samo za rad ispod proseka“

    Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je sinoć da svi zdravstveni radnici koji ispune prosečan radni učinak u zdravstvenoj ustanovi neće imati nikakvo smanjenje plata i dodao da su zdravstveni radnici ranije bili upoznati sa novim načinom isplata.
     
    Stanković je za B92 rekao da je odluka o plaćanju po učinku i korektivnom koeficijentu trebalo da bude doneta još 2010. godine, ali da je to odlagano.
     
    Donošenje tog zakona, kako je rekao, bio je i uslov za sporazum sa MMF-om.
     
    „Pokušao sam to da odložim, imajući u vidu i izbornu godinu, jer sam znao da će to biti zloupotrebljeno u predizbornoj kampanji, ali nije moglo da se odloži. Nismo mogli da dovedemo u pitanje funkcionisanje sistema, kao ni isplatu plata i penzija“, rekao je Stanković.
     
    Ministar je rekao da ga posebno „boli“ ponašanje nekih ljudi iz sindikata, jer se o novom sistemu plaćanja pričalo četiri godine i ranije im je bilo predočeno.
     
    „Sve ovo što oni sada traže da se uredba odloži do 1. januara 2013. godine, ja sam tražio“, rekao je Stanković.
     
    Ministar je objasnio da korektvni koeficijent ne utiče na platu zaposlenih koji su ostvarili radni učinak na nivou proseka zdravstvene ustanove, što znači da svi oni u zdravstvenom sistemu, koji ispune prosečan radni učinak, neće imati nikakvo smanjenje plate.
     
    „Svima je zagarantovana plata od 90 odsto, a ona će biti uvećana samo za radni učinak, onaj ko ispuni prosečni radni učinak imaće 100 odsto. Oni koji to ne ispune imaće umanjenje plate, a oni koji odrade i njihov posao dobiće povećanje plate“, precizirao je Stanković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE