Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Geopoetika“ pozvana na otvaranje „Muzeja nevinosti“

    Čuveni pisac Orhan Pamuk i direktor “Muzeja nevinosti” Deniz Aral pozvali su predstavnike „Geopoetike“, koja je ekskluzivni izdavaču Pamukovih knjiga u Srbiji, da prisustvuju otvaranju “Muzeja nevinosti” u Istanbulu, u petak, 27. aprila, javila je beogradska izdavačka kuća.
     
    Za publiku će ovaj jedinstveni muzej biti otvoren od subote, 28. aprila. Kako je ispričao osnivač i glavni urednik „Geopoetike“ Vladislav Bajac, turski nobelovac je „inspirisan svojim poslednjim romanom “Muzej nevinosti”, koji je „Geopoetika“ objavila 2008. godine, odlučio da sagradi istoimeni muzej u starom delu Istanbula.
     
    „Reč je o svojevrsnom oživljavanju istanbulske svakodnevice iz druge polovine 20. veka, kao i ljubavne priče na kojoj roman počiva“, kazao je Bajac i dodao da će u muzeju moći da se vide kućni i odevni predmeti, bioskopske karte, posteri i mnoge druge sitnice. Pisac je odabrao da u muzeju dočara navike svojih junaka – 4.213 cigareta koje je Fusun popušila, ili sobicu u kojoj je Kemal pisao. To su, primetio je Bajac, samo neki od detalja koji će upotpuniti doživljaj ovog izuzetnog romana, a posetioce muzeja na najuzbudljiviji način uputiti u život grada na Bosforu tog vremena.
     
    Bajac smatra da je „Muzej nevinosti“ dokaz da se snovi mogu ostvariti jer je ovo jedan od retkih slučajeva da se na osnovu jedne knjige otvara muzej“.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE