Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Država gradi 1.700 stanova u sedam gradova

    Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je u Nišu da će država u sedam gradova graditi 1.700 stanova, od kojih će 500 biti za socijalno stanovanje.
     
    Dulić, koji je u Nišu prisustvovao potpisivanju ugovora sa sedam gradova o regulisanju međusobnih odnosa u realizaciji Zakona o potvrđivanju okvirnog ugovora o zajmu između Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije, podsetio je da je 2009. godine usvojen zakon koji omogućava državi da pokaže solidarnost i građanima obezbedi „krov nad glavom“ pod uslovima povoljnijim od tržišnih.
     
    Dulić je rekao da su ugovori potpisani sa Nišom, Pančevom, Kikindom, Zrenjaninom, Kraljevom, Smederevom i Pirotom, a očekuju se i ugovori sa Užicem i Kruševcem. Ukupno će se graditi 1.700 stanova, 1.200 za tržiše, a 500 za socijalni zakup. Cena će biti 499 evra po metru kvadratnom, što je izuzetno povoljno u odnosu na tržišnu cenu, rekao je Dulić.
     
    Uslovi koje treba da ispunjavaju građani su definisani Zakonom i podzakonskim aktima o socijalnom stanovanju, dodao je on. 
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE