Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Vrnjačkoj Banji 15. i 16. maja Kongres banja

    U Vrnjačkoj Banji će 15. i 16. maja biti održan Četvrti kongres banja s međunarodnim učešćem, saopštio je organizator te manifestacije, Udruženje banja Srbije.

    Kako se navodi, zadatak ovogodišnjeg kongresa banja, na kojem će učestvovati najugledniji domaći i inostrani profesori i stručnjaci u oblasti turizma, biće da odgovore na nerešena pitanja koja opterećujuzdravstveni turizam, koji treba da bude strateški turistički proizvod Srbije.

    Dodaje se da je u banjama i klimatskim mestima više od polovine ukupnih ležaja u Srbiji, ali da ti smeštajni kapaciteti, kao i prirodni i kadrovski potencijali nisu dovoljni da zdravstveni turizam bude profitni centar srpskog turizma.

    Prvog dana kongresa, kako je najavljeno biće organizovan okrugli sto „Regionalna saradnja banja Balkana“, na kome će učestvovati predstavnici udruženja banja iz Srbije, Turske, Bugarske, Grčke i Hrvatske.

    „Taj okrugli sto je nastavak aktivnosti udruženja banja iz navedenih zemalja, čiji je krajnji cilj formiranje novog brenda na turističkom tržištu Evrope – Banja Balkana“, naglašava se u saopštenju Udruženja banja Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE