Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Doris Pak poklonila 500 knjiga đacima u Bačkoj Topoli

    Poslanik Evropskog pralamenta Doris Pak posetila je danas osnovne škole „Nikola Tesla“ i „Čaki Lajoš“ u Bačkoj Topoli i bibliotekama tih škola poklonila 500 knjiga na nemačkom jeziku. Doris Pak je posetila te dve škole zajedno s predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešije, povodom Međunarodnog dana knjige.
     
    Pak, koja je koja je predsednica Odbora Evropskog parlamenta za kulturu i obrazovanje, rekla je tom prilikom da je želala da, zajedno s nemačkom firmom „DSD Construktion“ koja ima predstvništvo u Novom Sadu, doprinese učenju nemačkog jezika i poboljšanju odnosa Nemačke i Vojvodine, Nemačke i Srbije. Ona je istakla da Vojvodina predstvlja pravi primer interkulturalnog suživota, na šta treba biti ponosan, što se u drugim delovima zapadnog Balkana tek mora ostvariti. Pak je kazala da je u Vojvodinu došla u svojstvu predsednice Evropskog sajma za literaturu namenjenog deci i mladima u pokrajini Zarland u Nemačkoj, dodajući da je od 1989. godine, od kada se bavi aktivnostima u regionu, „punim srcem“ stajala uz građane Vojvodine i cele Srbije. „Kada sam aktivna kao poslanik Evropskog parlamenta ja se uvek iznova zalažem za mlade i za nove generacije koje treba potražati na putu vaše zemlje i celog regiona na putu ka Evropkoj uniji“, rekla je Pak.
     
    Egereši je zahvalio Doris Pak što je Srbija i autonomna pokrajina Vojvodina u evropskim nastojanjima mogla da računa na njenu podršku kao velikiog autoriteta u Evropskom parlamentu, uvek kada je bila potreba pomoć. On je izrazio ličnu zahvalnost Doris Pak na svemu što je učinila da Srbija dobije kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji. Egereši je podsetio da je Pak dobitnica prve nagrade za toleranciju koja joj je dodeljena pre četiri godine, kao i da je, uz prisustvo na otvaranju Kampa tolerncije mladih podunavskih zemalja, ovo treća poseta Bačkoj Topoli. Predsednik Skupštine Vojvodine je ukazao na doprinos i podršku Pakove evropskim nastojanjima Srbije i pokrajine Vojvodine, i izrazio uverenje da će se ti odnosi i dalje produbljivati.
     
    Doris Pak je, uz razgovor sa učenicima obe škole, obišla izložbu plakata rađenih povodom Dana planete zemlje i odabrala dva čiji će autori biti nagrađeni.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE