Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas je Dan planete Zemlje

    Međunarodni Dan planete Zemlje biće obeležen danas širom Srbije različitim manifestacijama u cilju skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode.

    Na festivalu „Supernatural“, koji slavi međunarodni Dan planete Zemlje, na Adi Huji, gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan održaće predavanje o očuvanju prirode i njenom značaju za sve stanovnike planete Zemlje.Posetioci će moći da uživaju u muzici bendova Zemlja gruva, Duška Gojkovića & Belgrade Summit oktet i drugih bendova.

    Festival se otvara u podne, a pored muzičkog programa biće organizovan i ekološki sadržaj poput zelene učionice, gde će posetioci moći da čuju zanimljiva predavanja iz oblasti zaštite voda, biodiverziteta, upravljanja otpadom…Posetiocima će se se u okviru „Green Community“ prostora predstaviti mnoge organizacije i institucije koje se bave zaštitom životne sredine,a biće organizovan čas hortikulture.

    Na zelenoj pijaci će moći da se kupe i neki autentični srpski proizvodi, navode organizatori.U okviru obeležavanja Dana planete Zemlje biće organizovana akcija čišćenja na Velikom ratnom ostrvu koja će ove godine podrazumevati sakupljanje PET ambalaže koja je na ostrvu ostala posle povlačenja Dunava.

    U Pirotu će biti održana kampanja „Oplaneti se!Recikliraj“ u okviru koje će biti organizovano prikupljanje plastične ambalaže, starog papira i elektronskog i električnog otpada.Očekuje se da će u toj akciji biti sakupljeno oko četiri tone starog papira, PET ambalaže i elektronskog i električnog otpada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE