Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I Hrvatska dobija piratsku stranku

    U Hrvatskoj je pri kraju proces registracije Piratske stranke, čime će politička scena postati bogatija za još jednu političku partiju.
     
    Njeni osnivači i članovi za sada ne žele da nastupaju u javnosti, ali putem svojih stranica na društvenoj mreži Facebook objavljuju nove informacije o svom delovanju. Tako su saopštili da su nedavno u Pragu postali punopravni član „piratske interacionale“ (Pirate Parties International – PPI), koja je krovna međunarodna organizacija piratskih stranaka.
     
    Hrvatski portali T-portal i H-alter pišu da Piratska partija Srbije, koja još nije službeno registrovana, usko sarađuje s hrvatskim piratima.
     
    Član pirata iz Srbije Ivan Vuković rekao je da oni uglavnom deluju i komuniciraju internetskim kanalima.
     
    Hrvatski portali podsećaju da su u Evropi piratske stranke već dobro uhodane i da zagovaraju političku borbu protiv mešanja vlasti u privatnost građana, kao i protiv shvatanja po kojima autorska i patentna prava narušavaju pravo na slobodu informacija.
     
    Ideološki gledano, pirati predstavljaju svojevrsnu, po nekima neuobičajenu, kombinaciju liberalizma i socijalizma, zaključuju portali.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE