Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najskuplja kuća u Srbiji 7 mil. EUR

    Vila od 1.000 kvadrata, lokacija beogradsko Dedinje, plac od 30 ari i cena od sedam miliona evra. To je trenutno najskuplja nekretnina koja se prodaje u Srbiji.
     
    Luksuzni kvadrati prodaju se i nekim drugim kanalima, uglavnom preko advokata, pa da nije isključena mogućnost da u „skrivenoj ponudi“ ima i skupljih kvadrata. Činjenica je, međutim, da sve segmente tržišta, uključujući i atraktivne nepokretnosti, karakteriše izuzetno mala potražnja.
     
    Luksuzni kvadrati grade se ponajviše u Beogradu, i to na Senjaku, Dedinju, Vračaru, ali i na Banovom i Lekinom brdu. To su uglavnom zgrade manje spratnosti sa najmodernijom kvalitetnom opremom, lepim terasama. I dok su ranije cene i te kako prelazile 4.000 evra po kvadratu, danas takve nekretnine mogu da se pazare i za 2.500 evra po kvadratnom metru. To su uglavnom stanovi površine od 120 do 200 kvadrata. 

    „Garažna mesta se posebno plaćaju, a sve češće se u zgradama pravi i zajednička teretana“, kaže Kaća Lazarević, suvlasnik agencije Alka, i dodaje da te stanove kupuju uglavnom za keš poslovni ljudi, menadžeri, sportisti i estradni umetnici. 

    Ona navodi i da „ima i zgrada u starom delu Beograda gde se adaptiraju tavanski prostori ili radi nadogradnja, pa se čak ugrađuju i liftovi. Čak 120 do 130 kvadrata ima jednosoban stan i to se mladima veoma dopada. U takvim stanovima ugrađuju se kuhinje sa kućnim aparatima, kvalitetni plakari, obično je halogena rasveta, specijalna stolarija, roletne na daljinski, kvalitetne pločice, najluksuznije uvozne sanitarije. Sada više đakuzi nije u modi, već tuš-kabine sa masažerom“. 

    „Kod tih skupih nekretnina kupci žele da znaju i ko sve živi u zgradi.Luksuzni stanovi u Lisičjem potoku su, izgleda, potpuno promašena investicija. Mnogo je novca uloženo, većina stanova je prazna, a kupaca nema ni za 1.600 evra po kvadratnom metru“, kaže Lazarević. 

    Za vile na Dedinju i Senjaku gotovo da nema kupaca. U ponudi je, primera radi, vila od 400 kvadrata sa 10 ari placa za 1,2 miliona evra. Grade se i kuće u nizu površine od 150 do 200 kvadrata, čija je cena oko 400.000 evra, ali zbog lošeg rasporeda, odnosno razbijene površine na prizemlje, sprat, potkrovlje – ne mame kupce.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE