Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izložba o Tesli se seli u Zrenjanin

    Izložba „Tesla iz drugog ugla“ Ivane Zorić biće otvorena 24. aprila 2012. u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.
     
    Izložba se sastoji iz tri dela. Prvi deo čine makete i interaktivni modeli nekih od najznačajnijih Teslinih izuma. Drugi deo je izbor izložbenih panoa iz tri putujuće izložbe Muzeja Nikole Tesle a treći deo sačinjavaju originalni predmeti iz Tesline zaostavštine kao i replika biste Nikole Tesle – rad Ivana Meštrovića. 

    Po prvi put publika u Zrenjaninu imaće priliku da vidi originalni Teslin polucilindar, kravatu, tregere, rukavice, cipele, kopiju posmrtne maske… 

    Posetioci će uz izložbu moći da pogledaju i film o Nikoli Tesli (u trajanju od 10 minuta), kao i prezentaciju Teslinih patenata koji su i danas u primeni. Neki od eksponata su interaktivnog tipa. Tokom izložbe biće organizovano predavanje „O Tesli“, predavači će biti Vladimir Jelenković, direktor, i Ivana Zorić, kustos, iz Muzeja Nikole Tesle. 

    Autor izložbe je Ivana Zorić, kustos muzeja Nikole Tesle, a nadležni kustos mr Milan Grahovac, kustos likovni pedagog zrenjaninskog muzeja. 

    Grad Zrenjanin je pokrovitelj izložbe „Tesla iz drugog ugla“ i obezbediće prevoz za učenike sa teritorije grada da bi bili u mogućnosti da posete izložbu koja će trajati do 24. maja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE