Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izložba fotografija u uličnoj galeriji kod Bezistana

    Napušteni i ruinirani prolaz kod Bezistana postao je prva beogradska ulična galerija koja će u petak u 20 sati biti otvorena izložbom „Pokazne vežne iz rotacija, tela i prostora“ mladog fotografa Danila Lučića.

    Ulična galerija formirana je na inicijativu udruženja „Mikro Art“ i predstavlja jedinstven i prvi projekat u Srbiji iskorišćenja napuštenog javnog prostora za umetničku produkciju.
     
    Na izložbi u uličnoj galeriji predstaviće se Danilo Lučić, rođen 1984. u Beogradu. Lučič je osnovne i master studije završio na Filološkom fakultetu, a svojevremeno se bavio i novinarstvom i pisao za nekoliko studentskih časopisa i dnevnih listova.
     
    Odlukom Veća opštine Stari grad i ugovorom sa udruženjem Mikro Art prostor u pešačkom prolazu između Tgra Nikole Pašića i Nušićeve ulice ustupljen je za potrebe organizovanja održive ulične galerijske postavke na tri godine sa mogućnošću produženja.
     
    Opština Stari grad se obavezala da će prethodno izvršiti rekonstrukciju prostora prema arhitektonskom projektu arh. Ive Čukić.
     
    Program galerije sastojaće se od dela angažovane umetnosti koja se bavi pitanjima od ključnog značaja za društvo, a jedna od njegovih važnih karakteristika je to što će biti otvoren za mlade i neafirmisane umetnike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE