Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Petrović: Naš agrar na pravom putu

    Ministar poljoprivrede Dušan Petrović očekuje da će poljoprivredna proizvodnja dovesti do punog korišćenja resursa u agraru i razvoja izvoza.
     
    Petrović je dodao da je Srbija ove godine ušla u potpuno drugačiju putanju za podsticanje poljoprivredne proizvodnje.
     
    Na okruglom stolu o problemima agraga Petrović je istakao da je promena sistema subvencionisanja omogućila da znatno veći broj gazdinstava u Srbiji dobije pomoć da se na efikasniji način bave poljoprivredom. On je podvukao da će ove godine tri puta više gazdinstava dobiti subvencije države, tačnije 250.000 u odnosu na 82.000, koliko ih je bilo prošel godine.

    Uz to i 50 odsto više je površina čija će obrada biti subvencionisana, što sada iznosi više do milion i po hektara, naveo je ministar.

    Petrović je naveo i da je suštinski problem zemljoradnika u našoj zemlji u prošlosti bio nedostatak gotovog novca za finansiranje tekućih radova i napomenuo da im je ove godine na raspolaganju ukupno 22 milijarde dinara namenjenih za biljnu proizvodnju. Od te sume, 10 milijardi dinara je izdvojeno za regresiranje dizel goriva koje predstavlja veliki trošak za poljoprivrednike u tekućoj setvi, rekao je Petrović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE