Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sedam predstava na Festivalu Joakim Vujić

    Na Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ od 12. do 19. maja u Pirotu nadmetaće se sedam predstava po izboru selektora festivala Božidara Djurovića.
     
    Za nagrade će se takmičiti Kruševačko pozorište s predstavom „Iza rešetaka“ u režiji Kokana Mladenovića, Narodno pozorište iz Užica izvešće „Budjenje proleća“ u režiji Marina Kočovskog, Narodno pozorište iz Niša „Niš ekspres“ u režiji Saše Milenkovskog, a pirotsko Narodno pozorište „Zlu ženu“ u režiji Saše Latinovića.

    Glumci Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca predstaviće se komadom Nebojše Bradića „Noć u kafani Titanik“ koji je i režirao predstavu, Pozorište „Zoran Radmilović“ iz Zaječara igraće komad „Transilvanija“ u režiji Dragana Nikolića, a šabačko pozorište izvešće komad „Djavolijada“ u režiji Nikite Milivojevića.

    Direktor Narodnog pozorišta u Pirotu Gradimir Filipović rekao je agenciji Beta da je i ove godine bila velika konkurencija i da je selektor pogledao više od 20 predstava pozorišta van Beograda.

    U čast nagradjenih na zatvaranju 48. festivala, pozorište „Bora Stanković“ iz Vranja izvešće predstavu „Policajci“ po tekstu Slavomira Mrožeka i u režiji Nebojše Dugalića.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE