Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obogatite kosu volumenom i smeđim nijansama

    Ovog proleća treba biti seksi od glave do pete. Kad smo kod pete, ključna reč je štikla, a kad smo kod glave, ključna reč je volumen. Fine gospođice sa zalizanim punđicama, upeglanim šiškama i decentnim frizurama više nisu aktuelne čak ni u konferencijskim salama. I na poslu i u kafiću, i noću i danju, traži se bujna, kovrdžava, živa, nemirna kosa – kosa koja asocira na divljinu. Pritom nije bitna dužina, nosi se i duga i kratka. Ali bitan je opšti utisak, a to znači da, kad vas čovek pogleda, mora da oseti snagu Amazonki.
     
    I ako vam dosad nije bilo jasno zašto je neprikosnovena plava kosa odjednom aut, sad valjda više niste zbunjeni. Niko ne kaže da plavuše nisu seksi, naprotiv. Ali one jednostavno nikada neće biti prave Amazonke.
     
    Ofarbajte se u smeđe
     
    Nema više blanša, nema hidrogena od hiljadu posto, pa samim tim ni iskrzalih krajeva, slame i čuvenog žutila. Najzad možete da koristite kvalitetne farbe s niskim procentom amonijaka i blage posvetljivače. Kosa će vam se oporaviti. Ona će biti zdrava i sjajna, a vi moderni.
     
    Napravite krupne talase
     
    Tvisteri su idealni za kovrdžanje kose. Stavljaju se na vlažnu kosu, a najbolje ih je držati celu noć. To nije naporno pošto su gumeni, pa najmanje smetaju tokom spavanja. Daju vrlo intenzivne lokne i nisu za kratku kosu.
     
    Postoje i odlični preparati za oblikovanje kovrdža, recimo „style master orbital“ za kovrdžanje kose, lak umerene čvrstoće „flashlight spray“ i negujuća maska za kosu u spreju „unique van“. Ove proizvode možete nabaviti u svim „Revlon professional“ frizerskim salonima širom Srbije.
     
    Ufrćkajte kosu peglom
     
    1. Najvažnije je pronaći dobru peglu za kosu. Preporučujemo vam neku veoma tanku, s njom se najlakše radi. Takođe, treba da ima zaobljene ivice kako biste lakše mogli da napravite pravilne lokne i izbegnete udubljenja u kosi. Ako imate debelu dlaku i jaku kosu, pegla mora da bude jako zagrejana, najmanje na 200 stepeni.
     
    2. Da biste se ukovrdžali peglom, kosa mora da vam bude potpuno suva. Čak i jedva vlažna kosa neće se dobro ukovrdžati, pa zato pre upotrebe pegle obavezno prosušite kosu fenom.
     
    3. Pre nego što prislonite peglu uz kosu, poprskajte je sprejem koji štiti vlas od toplote. Tako će vam se kosa manje oštetiti.
     
    4. Odvojite pramen debljine oko pet centimetara. Uhvatite ga peglom, ali ne od samog korena kose, već malo niže. Navijte ga na peglu, okrenite jedan i po put na spolja i držite nekoliko sekundi. Potom peglu polako povucite nadole.
     
    5. Ponavljajte isti postupak sa ostalim pramenovima dok ne ukovrdžate celu kosu.
     
    6. Poprskajte kosu lakom kako bi vam kovrdže bile postojanije. Ipak, ne preterujte da vam se kosa ne bi previše ukrutila. Kovrdže namaju smisla ako im ubijete pokret.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE