Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uručenje nagrade „Miloš Žutić“ Svetozaru Cvetkoviću 16. aprila

    Ugledna glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije – „Nagrada Miloš Žutić“ za 2011. godinu biće svečano uručena dramskom umetniku Svetozaru Cvetkoviću u ponedeljak, 16. aprila, najavilo je danas ovo udruženje.
     
    Nagrada će biti uručena odmah nakon izvođenja predstave „Elijahova stolica“ na samoj sceni Teatra „Bojan Stupica“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Cvetković je 17. laureat tog priznanja, a nagrađen je za ulogu Ričarda Rihtera u predstavi „Elijahova stolica“ Igora Štiksa, u režiji Borisa Liješevića i u produkciji JDP-a.

    U konkurenciji su bila 23 glumačka ostvarenja izvedena u našim profesionalnim pozorištima u periodu od 30. juna 2010. do 30. juna 2011. godine. Žiri je jednoglasnu odluku doneo prošlog meseca, a radio je u sastavu: glumice Branka Petrić i Dušanka Stojanović Glid (predsednica Žirija, prethodna dobitnica), Maša Stokić, dramaturg i reditelji Slavenko Saletović i Gorčin Stojanović.
     
    Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića – rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu – rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i novčanog iznosa.
     
    Dodelu „Nagrade Miloš Žutić“ pomažu Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE