Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Petrović: Veća bezbednost hrane

    Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović izjavio je da je danas počela realizacija tridesetomesečnog projekta „Izgradnja kapaciteta u oblasti bezbednosti hrane i dobrobiti životinja“, koji će Evropska unija finansirati sa dva miliona evra.


    Petrović je na prvom radnom sastanku vezanom za realizaciju tog projekta sa kolegom iz Litvanije Kazisom Starkevičijusom rekao da je njegova primena značajna za unapređivanje stočarstva, proizvodnje mesa i mleka.

    Petrović je izjavio da Srbija može da nastavi pozitivan trend izvoza hrane, podsetivši da je prošle godine izvezla hranu u vrednosti od 2,7 milijardi dolara.
    Prema njegovim rečima, zbog toga je veoma važno da uskladimo sve propise sa propisima i praksom u EU.

    Petrović je podstio da je Srbija već usvojila zakone o bezbednosti hrane, o dobrobiti životinja i druge podzakonske akte koji su usklađeni sa zakonodavtsvom EU, koje treba primeniti u praksi.

    Sigurno je i da će Srbija u jesen 2014. godine, po okončanju projekta, biti potpuno sposobna da proizvodi hranu koja će zadovoljavati najviše kriterijume kvaliteta i bezbednosti, rekao je Petrović.

    Partneri na realizaciji projekta biće litvanski i mađarski stručnjaci, koji će pomoći da se primene evropski standardi za bezbednost hrane.

    Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer je rekao da mu je drago što će realizacija projekta pomoći poboljšanju kvaliteta i većoj bezbednosti hrane, što će omogućiti da srpski proizvodi postanu konkurentniji na evropskom i svetskom tržištu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE