Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Završen Vrnjački festival zdravlja

    Povodom Svetskog dana zdravlja, 7. aprila u Vrnjačkoj Banji, najpoznatijem centru zdravstvenog turizma u Srbiji, održan je Vrnjački Festival Zdravlja – Natura Sanat Fest.
     
    Cilj manifestacije je promovisanje univerzalne vrednosti zdravog načina života, koji se zasniva na permanentnoj i preventivnoj kontroli i nezi zdravlja. Za dva dana festivala održana su brojna predavanja za stručnu i opštu javnost iz oblasti medicine, javnog zdravlja, medical i spa programa, ishhrane i dijete, zdravih stilova života, predavanja o mineralnim vodama, iz oblasti homeopatije, hiperbarične medicine, lečenja bolesti dijabetesa, ranog otkrivanja raka dojke. Predavanja su imali stručnjaci i lekari Instituta za javno zdravlje Srbije – Batut, Doma zdravlja Dr Ristić iz Beograda, Medical spa asocijacije, Sekcije za homeopatiju Srbije Specijalne bolnice „Merkur“i Fakulteta za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje.
     
    Učesnici otvorenog dijaloga na temu Zdrav život izmedju zvaničnih i alternativnih metoda lečenja, založili su se da metode lečenja, kao što su homeopatija, akupunktura, kvantna i hiperbarična medicina, dobiju adekvatan tretman u praksi.
     
    Na Vrnjačkom festiovalu zdravlja dodeljene su nagrade učenicima osnovnih škola za likovne radove, a srednjoškolcima za literarne, učesnicima konkursa koji je raspisan povodom Svetskog dana zdravlja. Drugog dana Festivala, Maja Volk je održala kreativnu radionicu hrane, a taj dan je proglašen za vegetarijanski u Vrnjačkoj Banji. Za sve prisutne na Natura Sanat Festu, služena je vege salata.
     
    Dvodnevnu manifestaciju organizovali su opština i turistička organizacija Vrnjačka Banja, Specijalna bolnica „Merkur“ i Udruženje banja Srbije,pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i uz podršku Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE