Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Serbian Jazz, bre“ u Domu omladine

    Više od 40 džez muzičara iz Srbije nastupiće u sredu, 11. aprila na koncertu u Domu omladine Beograda, a kao deo projekta „Serbian Jazz, bre“ publici će biti predstavljena i izložba fotografija i monografija autora Ivana Grlića.

    Grlić je novinarima rekao da će na izložbi biti prikazano 217 radova u digitalnom formatu, oko 40 fotografija uradjenih na satenu dimenzija 60 sa 100 centimetara, kao i „živi eksponati“ koji će svirati džez. Prema njegovim rečima, na koncertu će nastupiti najmanje 45 muzičara i bar osam džez pevačica, koji će predstaviti mešavinu džez standarda.

    Grlić je dodao da izložbu i koncert prati foto-monografija u kojoj su predstavljeni džez muzičari iz Srbije, uz kratke biografije i podatke o svakom portretisanom umetniku. Urednik Službenog glasnika Petar Arbutina rekao je da je to preduzeće odlučilo da štampa Grlićevu foto-monografiju, kao pokušaj da se stvori nova energija, a ne „druga Srbija“.

    „Hteli smo da dokažemo da Srbija nije šatra, Ibarska magistrala i estetika koja nam se agresivnim medijskim nastupima nudi“, rekao je Arbutina.

    Otvaranje izložbe, promocija foto-monografije i džez koncert u Domu omladine počinju u 20.30, a organizatori su najavili da će taj poduhvat biti predstavljen i u Subotici i drugim gradovima Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE