Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bolja ponuda žitarica, kukuruz koštao 20 dinara

    Ponuda i tražnja žitarica i komponenti za pripremu stočne hrane u Srbiji u martu je bila dosta bolja nego prethodnog meseca, a prirodno sušeni kukuruz se mogao kupiti na devet pijaca po prodajnoj ceni koja se nije menjala u odnosu na februar i najčešće je iznosila 20 dinara za kilogram.

    Najčešća cena ovog stočnog hraniva u rinfuznom obliku u silosima varirala je od 18 do 19 dinara za kilogram (din/kg), objavljeno je u biltenu Sistema tržišnih informacija poljoprivrede Srbije (STIPS).

    U martu je nastavljen trend slabije ponude pšenice upakovane u džakove, a najčešća cena po kojoj se mogla pazariti ova žitarica na pijacama kretala se od 25 do 30 din/kg. U silosima je pšenica u rinfuzu najčešće prodavana po ceni od 21 do skoro 22 din/kg, kao i prethodnog meseca.

    Ponuda stočnog ječma upakovanog u džakove bila je dosta slaba na većini pijaca, a prodajna cena ove žitarice varirala je od 25 do 30 din/kg, što je zavisilo od odnosa ponude i tražnje.

    U silosima se stočni ječam u rinfuzu tokom proteklog meseca mogao pazariti po ceni od 19 din/kg, a ponuda je zabeležena jedino u Somboru.

    Obim ponude stočnog brašna bio je veći nego prethodnog meseca. Prodaja se tokom marta najčešće odvijala po ceni od 20 din/kg, kako na pijacama tako i u ostalim maloprodajnim objektima.

    Trend dosta loše ponude baliranog lucerkinog sena kako na gazdinstvima, tako i na pijacama.

    Prodaja ovog značajnog kabastog stočnog hraniva odvijala se po ceni od 10 do 17 din/kg, u zavisnosti od mesta prodaje, kvaliteta sena i obima tražnje, ali je dominirao iznos od 15 din/kg. Sojina sačma se tokom proteklog meseca u maloprodajnim objektima mogla nabaviti po dominantnoj ceni od 53 din/kg, a obim prodaje bio je prosečan.

    Obim ponude i tražnje suncokretove sačme u maloprodajnim objektima bio je na prošlomesečnom nivou. Dominantna cena ove komponente za pripremu stočnih hraniva iznosila je 33 din/kg, što je za jedan din/kg viša cena u odnosu na februar. Ponuda i tražnja lucerkinog brašna u maloprodajnim objektima bili su na prošlomesečnom nivou, a prodaja se najčešće odvijala po ceni od 30 din/kg.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE