Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tviteraši o Twitteru: Vera Mlađan @verkic

    Koliko se Twitter menja, na koji način i kakva je budućnost ove društvene mreže, u nastavku mini intervjua sa poznatim tviterašima, danas govori Vera Mlađan @verkic.

    Kako su izgledali počeci Twittera u Srbiji?
     
    Twitter koristim oko 3 godine, tako da ne mogu da govorim baš o njegovim počecima. Za ovo relativno kratko vreme, koliko intenzivno koristim svoj nalog, dešavale su se promene. Neke su mi se dopadale, a neke, iskrena da budem i ne.
     
    Twitter sam odmah u startu doživljavala kao svoju porodicu od koje sam željno upijala svaku informaciju. Nije bilo vulgarnosti. Što bi rekao @DedaBor bilo je sve nešto lepo, a ja bih dodala i pametno. Danas se ta porodica raširila na peto, šesto koleno, pa se ponekad baš i ne razumemo najbolje. Ipak, mogu slobodno da kažem da sam imala  sreću što sam u samom startu „zapratila“ zaista izvanredne ljude, odlične poznavaoce društvenih mreža od kojih sam mnogo naučila i zbog kojih sam i zavolela Twitter. Interesantno je da sam među prvima počela da pratim:  @Etarget@vukajlija@varagic. Ubrzo su tu bili i @ITkutak@DedaBor@milojesekulic@NovinarskaPatka@eniac i mnogi drugi.
     
     
    Kakva je situacija danas?
     
    Danas se informacije kojima nas twitter „hrani“  smenjuju sve većom brzinom. U toj brzini, imam utisak da se i kvalitet istih, ponekad izgubi. Sve manje je linkova ka dobrim blogovima (što mene posebno boli), a sve više ka novinskim člancima. Sve više je lične konverzacije i kratkih informacija u realnom vremenu. Imam utisak da i pored sve većeg broja Twitter korisnika ponekad ostajem uskraćena za ono „nešto“ što je Twitter nekada bio, kad smo tweets prosto „osećali“, kad su zaista bili deo nas. Sada, kao da polako sve to nestaje. Danas se, ponekad zapitam, a šta se to iza tvita „valja“ dok mi ranije tako nešto ni na pamet nije padalo.
     
     
    Kako vidite Twitter zajednicu Srbije u budućnosti?
     
    Činjenica je da će Twitter da se koristi sve više i više i to na najrazličitije načine. Međutim, imam utisak da će postati potpuno bezličan, jer neće više biti vremena za opuštanje. Informacije će smenjivati jedna drugu što i ne mora da bude toliko loše ako budemo sposobni da ih  iskoristimo na pravi način. U svakom slučaju put do Ljudi ćemo uvek uspeti da pronađemo.
     
     
    Vaš stav: Twitter vs. Facebook
     
    Ne želim da upoređujem Twitter i Facebook. Broj tvitova dovoljno govori čemu dajem prednost. Bez obzira što mnogi baš i ne dele moje mišljenje, ja sam na twitteru na neki poseban način zaštićena, okružena prijateljima koji su uvek tu za mene. Tome su „krivi“ moji izvanredni followers. Činjenica je recimo da sa FB dolazi više posetilaca na moj blog, ali na njemu kao da gubim vreme. Nema toliko informacija koje mene lično interesuju, ili se samo ja i ne trudim da ih pronađem
     
     
    I.Mihajlović
    Prethodni intervjui:

     Vladimir Stanković @DedaBor

     Jasna Kamatović @Jkamatovic 

     Viktor Marković @Belgrade

     Nebojša Radović @eniac

     Jelena Jovanović @Miss_Cybernaut

     Dragana Đermanović @GagaDjermanovic

     Istok Pavlović @istok

     Miloš Petrović @MilosPetrovic

     Vladimir Prelovac @vprelovac

     Nemanja Terek @terek

     Ivan Minić @burek

     Mirjana Mimica @Mahlat

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE