Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Austrijski Strabag bi da gradi putem koncesije

    Austrijska firma Strabag zainteresovana je za izgradnju dve deonice puta između Rume i Šapca u dužini od 20,4 kilometra, ukupne vrednosti 63 miliona evra.

    Predstavnici firme su na sastanku sa ministrom za infrastrukturu i energetiku Milutinom Mrkonjićem izrazili interesovanje da putem koncesije učestvuju u izgradnji dve deonice od 12 i 8,4 kilometra.

    Mrkonjić je nakon sastanka kazao za Tanjug da je izgradnja ovog puta isplativ posao i za državu i za tu firmu, jer je dnevni protok na deonicama između 12.000 i 15.000 vozila.

    Mrkonjcih je pozvao austrijance da učestvuju na tenderu koji će biti raspisan nakon što Evropska banka za obnovu i razvoj da zeleno svetlo za mogućnost poslovanja putem koncesije.

    Sastanku je prisustvovao i ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović, koji je kazao da je Štrabag poptuno upućen u ono šta se dešava na koridoru 10 i u pravcu prema Crnoj Gori, odnosno koridoru 11. Petrović je kazao da je ovaj projekat pokušaj promovisanja pilot projekta, odnosno koncesije, što bi omogućilo relaksiranje budžeta, odnosno sprečavanje odliva sredstava.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE