Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako zabaviti decu za vreme uskršnjih praznika?

    Za vreme uskršnjeg mini-odmora koji počinje 9. aprila u beogradskim školama, a trajaće sve do utorka 17. aprila, mali je broj programa koji su namenjeni deci, a neki kulturni i sportski centri, čak neće ni raditi narednih deset dana.

    Ipak, ima i izuzetaka. Tako će, recimo, tokom raspusta SC „Novi Beograd“ tradicionalno utorkom i četvrtkom (16 do 17 časova) organizovati besplatan aerobik i pilates za mame i ćerke. U isto vreme, u „Hali sportova“ očevi mogu da igraju stoni tenis sa sinovima (18 do 22.00).

    I na najpopularnijem beogradskom bazenu „Tašmajdanu“ mislili su na decu, pa su odlučili da tokom uskršnjih praznika omoguće da dvoje učenika uđe na balon-bazen sa samo jednom kartom. Ulaznica košta 300 dinara, a termin za plivanje je od 12.30 do 15 časova.

    Mladi sa Zvezdare, ali i celog Beograda, mogu ovog proleća i da nauče kako da se snalaze u prirodi.

    – Svake nedelje u 10 časova ispred bazena „Olimp“ okupljamo decu i, kada ih podelimo u dve grupe, krećemo ka Zvezdarskoj šumi – kaže za Novosti Dejan Pantić, starešina odreda izviđača.- Deca će naučiti kako da se snalaze u prirodi, kako da se orijentišu pomoću karte i busole, naučiće da određuju strane sveta, prave zaklon, šire šator, prepoznaju jestive biljke i slično. Naredno okupljanje je 8, pa 14. aprila, a na Adi ciganliji 22. ovog meseca organizujemo tradicionalnu smotru izviđača. Tokom leta na programu će biti škole plivanja i kampovanja.

    Što se tiče kreativnih radionica izbor je sužen i odnosi se samo na programe Prijatelja dece Beograda.

    – Imamo radionice slikarstva i ikonopisa (tri časa dnevno) u O.Š. „Drinka Pavlović“ – kaže Aleksandar Lazović, sekretar Prijatelja dece Beograda. – Namenjene su deci od 12 do 19 godina. Nažalost, roditelji sufinanasiraju program sa 2.000 dinara.

    Radionice u Etnografskom muzeju su završene i ponovo će početi tek posle Uksršnjih praznika. Međutim, ukoliko se okupi desetoro dece, stručnjaci ovog muzeja organizovaće časove na kojima će se učiti pravljenje pojaseva, pregača, pogača, proja i vrečala, slavski kolač, uskrs… Radionice koštaju 300 dinara po detetu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE