Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kubanci dolaze da predstave vakcinu protiv raka

    Lekari sa Kube i predstavnici kubanske kompanije koja proizvodi vakcinu protiv raka „cimavaks EGF“ posetiće u narednih nekoliko nedelja Srbiju kako bi predstavili efekte upotrebe ovog leka.
     
    Ovu informaciju tokom posete Čačku potvrdila je ambasadorka Kube Mercedes Martines Valdes.
     
    – Nemam informaciju o tome kada će „cimavaks“ biti dostupan građanima Srbije u njihovoj zemlji, ali znam da je u toku proces registracije ovog leka. Međutim, vakcina je na Kubi dostupna svima i tamo se već leči određeni broj srpskih državljana – rekla je ambasadorka Kube i uputila sve potencijalne korisnike vakcine protiv kancera da se informišu na veb-sajtu kubanske ambasade u Beogradu www.cubadiplomatica.cu/serbia.
     
    Na ovoj stranici navodi se da je „cimavaks“ jedina registrovana terapeutska vakcina za lečenje naprednog raka pluća nemalih ćelija. Kaže se da je na Kubi „cimavaksom“ lečeno više od 2.000 pacijenata sa ovom bolešću. Efikasnost lečenja izražava se povećanjem stope preživljavanja i kvaliteta života, uz minimalne neželjene efekte.
     
    – Da bi se lečili na Kubi, stranci najpre moraju kontaktirati s Međunarodnom zdravstvenom službom ove države, koja će proceniti da li je slučaj podložan lečenju vakcinom, a nakon toga će lek dobijati kroz celoviti program lečenja po komercijalnoj ceni – navodi se na portalu kubanske ambasade. Pored Kube, lečenje ovom vakcinom omogućeno je još i u Peruu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE