Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crveni krst organizuje niz aktivnosti na Dan zdravlja

    Crveni krst Srbije će povodom Svetskog dana zdravlja – 7. aprila, organizovati predavanje za starije sugrađane, obuka za prvu pomoć starijima i vežbanje u Hajd parku pod stručnim nadzorom, saopšteno je danas iz te organizacije.
     
    Ovogodišnja tema Svetskog dana zdravlja je starenje i zdravlje pod sloganom „Zdravlje dodaje život godinama“. U saopštenju se navodi da se očekuje da broj ljudi starijih od 60 godina sa 600 miliona u 2000. godini poraste na više od dve milijarde u 2050. „Starenje stanovništva je jedan od najvećih uspeha čovečanstva. Istovremeno, predstavlja i jedan od najvećih izazova i postavlja državama sve veće ekonomske i socijalne zahteve“, kaže se u saopštenju.
     
    U četvrtak 5. aprila, povodom Svetskog dana zdravlja, u prostorijama Crvenog krsta Srbije u Siminoj 19 održaće se predavanje za starije sugrađane o prevenciji faktora rizika i demenciji, nakon čega će biti organizovan obilazak Etnografskog muzeja. Dan kasnije će u saradnji sa Gerontološkim centrom Beograd u Klubu za stare na Novom Beogradu u Ulici Ivana Ribara 8 u 11 časova, mladi volonteri Crvenog krsta Starog grada održati kratku obuku o prvoj pomoći za starije o prevenciji padova, gušenja, opekotine i slično. Crveni krst Srbije će i u subotu 7. aprila u 10 časova organizovati šetnju i vežbanje u Hajd Parku uz prisustvo volontera te organizacije i lekara i patronažne sestre iz Doma zdravlja Savski Venac, kaže se u saopštenju.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE