Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zašto su loše brze dijete?

    Ko želi da čini dobro sopstvenom telu, odustaće od blic-dijeta i promeniće ishranu.


    „Budite oprezni kod blic-dijeta“, upozorava bečki dijetolog Elizabet Novak u bolnici Cara Franca Jozefa. „One podstiču jo-jo efekat i na duže staze samo se još više debljate“. 
     

    To se dešava jer se energetska potreba organizma pri takvoj dijeti prisilno smanjuje i ne razgrađuju se masti, nego mišićna masa. Ko posle dijete počne ponovo „normalno“ da jede, lakše će dobiti masne naslage. Bolje je dugoročno promeniti ishranu i u malim koracima menjati loše navike. 

    Saveti bečkog dijetologa su da odaberete nekalorična pića, to znači mineralnu ili česmovaču umesto soka od jabuke ili koka kole. Budite štedljivi sa namirnicama bogatim šećerom i mastima, bolje svesno uživati u manjim količinama. Uvedite više kretanja u svakodnevni život tako što ćete se penjati stepenicama umesto vožnje liftom ili izaći jednu stanicu ranije iz prevoza. 

    Blic-dijete nisu samo beskorisne, nego i nezdrave. S jedne strane su bezuspešni pokušaji dijete često okidač gojaznosti, s druge strane su uvod u opasne smetnje u jelu. 

    Normalnom težinom se smatra BMI između 18,5 i 24,9.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE