Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počinju glumačke svečanosti

    Od 2. do 7. aprila, Požarevac će biti domaćin 17. glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“ na kojima će nastupiti pet najboljih beogradskih pozorišta.
     
    Festival će otvoriti predstava „Nije smrt biciklo“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta koju je režirao Slobodan Unkovski, po tekstu Biljane Srbljanović. 
     
    Beogradsko dramsko pozorište igraće „Doktora D.“ u režiji Gorana Markovića, Zvezdara teatar predstavu „Kumovi“ koju je režirao Dušan Kovačević, Narodno pozorište izvešće dve predstave „Kanjoš Macedonović“ u režiji Vide Ognjenović i „Važno je zvati se Ernest“ koju je ražirao Nikola Zavišić.
     
    Atelje 212 izvešće predstavu po delu Abdulaha Sidrana „Otac na službenom putu“, u režiji Olivera Frljića.
     
    Glumačke svečanosti otvoriće gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević, a o glumcu će besediti upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Ðurović. U žiriju će biti Dimitrije Jovanović, reditelj, Ljiljana Todorović, reditelj i Boško Milin, profesor Fakulteta dramskih umetnosti.
     
    Najbolji glumac festivala dobiće statuetu Milivoja Živanovića i 150.000 dinara, a svake večeri biće proglašavan najbolji glumac koji će poneti plaketu Spomen na glumca.
     
    U okviru festivala je i niz propratnih manifestacija, a deo pozorišnog programa izvešće se i u Domu kulture u Kostolcu.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE