Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rođendan, dinosaurus i ples našli se na listi nepoželjnih reči

    Verovali ili ne, njujorška Kancelarija za obrazovanje sastavila je listu od 50 zabranjenih reči, a neke od njih su „dinosaurus“, „rođendan“ i „ples“, piše New York Post.
     
    Dinosaurus se tako našao među pedeset zabranjenih reči koje se ubuduće neće pojavljivati u testovima koje grad daje učenicima. Ako ste se zapitali zašto, objašnjenje je vrlo jednostavno. Reč „dinosaurus“ mogla bi uznemiriti pojedince koji ne veruju u evoluciju.
     
    Nadalje, rođendan bi mogao da zasmeta Jehovinim svedocima koji ih ne slave, klasna obeležja kao „bogatstvo“ i „siromaštvo“, Noć veštica jer implicira poganstvo, a mogli bi se iznenaditi kada među zabranjenim rečima pronađete „ples“.
     
    Na popisu, takođe, možete pronaći „terorizam“ koji užasava i „razvod“ koji bi mogao potresti decu rastavljenih roditelja, a izbegavaće se i spomen bolesti.
     
    Namera Kancelarije je da ne uznemiravaju učenike i ne izazivaju im neugodne emocije, a njihovu su logiku već prigrlile i neke druge države.
     
    „Ovo ni u kom slučaju nije pokušaj cenzure. Učenici će na ovaj način završiti ispit bez nečeg što bi im odvlačilo pažnju“, rekla je portparolka njujorške Kancelarije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE