Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vaterpolisti uručili inkubator Institutu za neonatologiju

    Najbolji srpski vaterpolisti, zvanični šampioni Evrope, svečano su u četvrtak uručili inkubator beogradskom Institutu za neonatologiju, kupljen u okviru akcije „Bitka za bebe“.
     
    – Ova akcija trebalo bi da probudi svest kod svih u Srbiji koliko je važno pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Moraju da se obezbede uslovi za razvoj beba, pogotovo što naša zemlja ima problem sa natalitetom. Nadam se da ćemo ovim činom barem malo pomoći, a bilo bi dobro da se svi priključe ovoj akciji – istakao je kapiten vaterpolista Srbije Vanja Udovičić.
     
    On je dodao da bi i država trebala da pomogne, smanji poreze i olakša život mladim bračnim parovima, jer budućnost nacije leži u bebama.
     
    Direktor Instituta za neonatologiju Niveska Božinović Prekajski kazala je da su vatrepolisti ovim činom pokazali da su šampioni i van bazena.
     
    – Pored kvaliteta koji vas izdvaja kao vrhunske sportiste, pokazali ste i veliku dozu humanosti, jer ste od svog novca i nagrada donirali ovaj inkubator onima kojima je to najpotrebnije – rekla je Božinović Prekajski.
     
    Ona je dodala da je ovo 53. inkubator u Institutu i istakla da je akcija prevazišla očekivanja, uz podatak da ta ustanova godišnje leči 900 prevremeno rođenih beba.
     
    Božinović Prekajski je vaterpolistima Srbije uručila zahvalnice i medalju namenjenu herojima akcije „Bitke za bebe“.
     
    – Ovo je mali gest pažnje, izuzetno nam je drago što smo dali doprinos u ovoj akciji i presrećni smo što smo danas ovde u Institutu – rekao je selektor Dejan Udovičić.
     
    Vaterepolo reprezentacija Srbije u četvrtak je započela mini pripreme u Beogradu, prve nakon osvajanja zlata na EP u Ajndhovenu i zvanično započela operaciju London 2012.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE