Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pajtić: Medicinski kompleks „Kamenica 2“ biće izgrađen u maju 2012.

    Medicinski kompleks „Kamenica 2“ koji se gradi u okviru Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, u građevinskom smislu, biće završen u maju ove godine, rekao je danas predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, prilikom obilaska radova na ovom objektu.


    Nakon toga, zbog međunarodnih tendera potrebno je još nekoliko meseci da bi se ova institucija kompletno opremila, rekao je Pajtić koji je posetio Institut povodom obeležavanje 30 godina kardio-hirurških operacija u toj zdravstvenoj ustanovi.

    Pajtić je rekao da je namera da se ova institucija dovede do nivoa na kome se nalazi Urgentni centar Vojvodine – u rangu najmodernijih institucija u Evropi.

    Pajtić je rekao da ne želi da obeća kada će ovaj medicinski kompleks moći da primi prve pacijente, budući da procesi međunarodnih tendera mogu da potraju i da se na to ne može uticati.

    Sa izgradnjom „Kamenice 2“ se kasni i rokovi se pomeraju, za šta su razlog, kako je objasnio Pajtić, neredovan priliv sredstava u Fond za kapitalna ulaganja, koji je i finansijer gradnje, kao i ekonomska kriza.

    – U protekle četiri godine, jedan od najvažnijih prioriteta pokrajinske vlade bilo je poboljšavanje uslova lečenja građana Vojvodine – rekao je Pajtić, podsećajući da je izgrađen čitav niz novih zdravstvenih institucija, kao što su Urgentni centar Vojvodine, novo Porodilište, Klinika za rehabilitaciju i habilitaciju dece.

    Ovom prilikom u Institutu je predstavljen novi CT aparat za dijagnostiku u kardiologiji, vrednosti 2 mil EUR.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE