Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Petrović primio poljoprivrednike

    Sedam poljoprivrednika iz Vojvodine došli su automobilom u Beograd. Oni su, prema poslednjim informacijama, otišli na razgovor sa ministrom Dušanom Petrovićem.


    Od njega će tražiti vraćanje na snagu uredbe iz 2010. godine, donete za vreme ministra Saše Dragina po kojoj se poljoprivrednicima po hektaru obradive površine daje 14.000 dinara.

    „Poljoprivrednici koji su krenuli u protestnu vožnju traktorima prema Beogradu traže nastavak agrarnih mera iz prethodnih godina i davanje regresa isključivo po hektaru“, kaže član organizacionog odbora protesta Miroslav Ivković.

    On je novinarima ispred Vlade Srbije kazao da su se zemljoradnici na ovaj korak odlučili, jer su nezadovoljni agrarnom politikom.

    Ivković tvrdi da su mere prethodnih godina dovele do povećanja prinosa i poboljšanja statusa gazdinstva, ocenjujući da „kilogramska premija direktno odlazi prerađivačima“. Prema njegovim rečima, novac od subvencija će ostati prerađivačima, jer će oni smanjiti otkupnu cenu za iznos premije.

    On je ponovio da poljoprivrednici traže da se uvaži njihov zahtev koji ne sadrži ništa više od onoga iz prethodnih godina, kao i da u agrarnom budžetu ima više novca, pa ne postoji razlog da im se ne izađe u susret.

    Na pitnje novinara koji su naredni koraci vojvađanskih paora, Ivković je rekao da im je prošle godine trebalo par dana u protestima da izdejstvuju ono što im pripada, a da su u ovom slučaju spremni na još izraženije proteste.

    Kako je istakao, poljoprivrednici su ravnopravni građani ovog društva i imaju pravo da se slobodno kreću po teritoriji cele zemmlje što im i Ustav garantuje.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE