Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Škundrić „ukočio“ cene goriva?

    Većih promena cene goriva na pumpama u Srbiji u narednom periodu neće biti, čime će NIS doprineti poboljšanju ukupnih ekonomskih prilika u zemlji.
     
    To će istovremeno doprineti i očuvanju projektovane inflacije, izjavio je Petar Škundrić, savetnik premijera za energetiku.
     
    „Zbog čestih promena cene goriva kod NIS-a uputio sam pismo menadžmentu da ne sme profit da bude osnovni pokretač politike u vreme krize, već da se u obzir pri formiranju cene derivata osim cene sirove nafte i kursa dolara mora uzeti i činjenica o učešću domaće nafte koja u ukupnoj preradi učestvuje sa 40 odsto“, rekao je Škundrić Politici, objašnjavajući kako i ko može da amortizuje cenu goriva. 

    To je, smatra on, i razlog što se ona nije menjala u poslednjih 10 dana. 

    Na pitanje kada će biti otvorena ponuda za izgradnju termoelektrane-toplane u Novom Sadu, Škundrić je odgovorio da će to biti do kraja aprila i dodao da je ruska kompanija nosilac projekta. 

    Iako se očekivalo da ponuda već bude otvorena do prolongiranja je došlo zbog nepovoljne finansijske ponude, odnosno visoke cene gasa kao ulazne komponente za rad TE-TO.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE